Вибір дитячого саду

Після того як в сім’ї народжується дитина, перед батьками постає питання, чи віддавати дитину в дитячий сад. Однозначно так. Адже саме в дитячому саду mandarinka.com.ua дитина починає засвоювати правила поведінки, культурні та соціальні норми, що дозволяють нормально існувати в суспільстві. Дитячий сад — це спілкування з однолітками, яке просто необхідно маленькій людині, а також ігри, що розвивають вікторини та підготовка до школи. Також діти починають жити за розпорядком дня, що зміцнює організм. Але перед тим як віддати своє чадо в дитячий сад, потрібно визначитися з вибором дошкільного закладу. Перше, на що варто звернути увагу, — це близькість до будинку, режим роботи та оплата, а також харчування, чи є в садку кухня або їжу привозять готову звідкись ще. Вартість і умови будуть відрізнятися в залежності від типу дитячого садка. Виділяють три типи: муніципальний, відомчий і приватний.

Муніципальний дитячий сад

Цей тип утримується за рахунок державного бюджету і є найпоширенішим. Вартість оплати невисока, і тому черги в такі сади просто величезні, в деяких регіонах чергу в дошкільні заклади займають за півтора, а то й три роки вперед. Крім того, кількість дітей в групах досягає 25-30 осіб, що не дуже добре. Зростає ймовірність того, що дитина буде частіше хворіти, а вихователям важче встежити за такою кількістю дітей.

Відомчий дитячий садок

Даний дитячий сад створюється для працівників будь-якої організації і утримується за рахунок неї. Організація може оплачувати до 100% вартості. Як правило, в таких дитячих садах утримуються діти працівників підприємства, але при наявності вільних місць в дані сади приймають і інших дітей. Вартість оплати в дитячих садах даного типу вище, ніж в муніципальних, але кількість дітей в групах обмежено і зазвичай становить 12-15 чоловік. Невелика кількість дітей дає більш якісне виховання, забезпечуючи індивідуальний підхід до дитини.

Приватний дитячий садок

Найдорожчий вид дошкільного закладу, з мінусів також можна виділити те, що приватних дитячих садів не так багато, вони можуть перебувати на віддаленій відстані від будинку. Як і у відомчих садах, групи маленькі, приблизно по 10 дітей. Крім того, більш гнучкий графік роботи, ці сади не обмежуються дванадцятигодинним робочим днем, вони можуть працювати до пізнього вечора і навіть цілодобово. У дитячих садках даного типу можуть бути включені додаткові заняття, наприклад іноземну мову, танці та інші. Крім вихователів, за дітьми спостерігають лікарі, психологи і логопеди. У якій дитячий сад віддавати свою дитину — вирішувати тільки батькам, всюди є свої плюси і мінуси. Але з однією проблемою доведеться зіткнутися всім батькам в будь-якому дитячому саду — це розставання з дитиною. Не залишайте його відразу на весь день, для початку кілька днів приводите на 2-3 години, а потім збільшуйте час перебування. В результаті дитина звикне. Ні в якому разі не залякуйте дитини дитячим садом, і тоді його перебування в ньому буде радісним і цікавим.