Одяг для новонароджених: гарно та якісно

Починати вибирати одяг малюкові варто ще до його народження, але не перестарайтеся, адже величезний гардероб немовляті зовсім не потрібен. Поради, як купити дитячі речі для новонароджених, дає інтернет магазин https://nestling.com.ua/ua/catalog/odezhda-dlya-novorozhdennykh/, який пропонує одяг для немовлят та діток до 2 років, що відповідає всім вимогам якості та комфорту.

Вимоги до одягу для новонароджених

До речей для маленьких діток є ряд високих вимог:

  • Перш за все, дитячий одяг для новонароджених має бути виготовлений лише з натуральної тканини. Матеріал повинен бути гіпоалергенним, без домішок синтетики — вона може викликати роздратування шкіри малюка. Найкраще підійде трикотажний одяг для немовлят з бавовни.
  • Неакуратні внутрішні шви легко можуть натерти в місцях, де шкіра дитини особливо ніжна, тому шви повинні бути зовнішніми.
  • Уникайте яскравих кольорів: при їх виготовленні використовують шкідливі барвники, а малята чутливі до хімічних добавок.
  • Оскільки терморегуляція і чутливість шкіри у малят не така, як у дорослих людей, необхідно робити покупки лише у надійного виробника.
  • Незважаючи на те, що новонароджені малюки швидко ростуть, не варто купувати дитячий одяг на виріст або занадто великого розміру — в ньому дитині буде незручно.
  • Одяг малюка не має заважати руху, причому не лише його, а й вашого — подбайте про те, щоб одяг новонародженого був зручним для одягання і роздягання дитини, адже робити це доведеться декілька разів на день.
  • Зверніть увагу на застібку: у немовлят вона повинна бути попереду або між ніжок, якщо малюк вже вміє сидіти, то застібка може бути і на спині. Блискавки, липучки, гудзики не повинні торкатися тіла дитини, від цього теж може виникнути роздратування на шкірі.
  • Звичайно, одяг для новонароджених має відповідати сезону. Малюки швидко можуть замерзнути, при цьому не треба кутати дитину занадто сильно. Від спеки малюк теж буде відчувати дискомфорт. У дитини обов’язково мають бути речі не лише на холодну і теплу пору року, але і демісезонні.

Які речі потрібні новонародженим

Для виписки з пологового будинку необхідно купити конверт для маляти, одразу після народження знадобляться пелюшки і сорочечки. Зараз існує безліч моделей: на кнопках, на зав»язочках, на лямках через плече. Відразу можете купувати новонародженому зручні бавовняні бодіки, повзунки, кофтинки і шкарпетки, які мають захищати тільце малюка від можливих пошкоджень і зберігати тепло.

Для прогулянок на вулиці немовляті знадобляться комбінезони-чоловічки, шапочки і пінетки. Не забудьте, що два-три місяці після народження дитина має перебувати в чепчику, поки кістки черепа повністю не зростуться. Дитячі чоловічки можуть бути як теплі флісові — зимові, так і на жарку погоду, існують бавовняні чоловічки-сліпи для сну та ігор, які теж необхідні маленькій дитині.