Як доглядати за сухою шкірою обличчя?

Суха шкіра лиця — це справжній подарунок в молодості і багато проблем після 30 років. Такий тип дерми навряд чи буде блищати від шкірного жиру, на ньому не буде серйозних висипань, викликаних саме надмірною роботою сальних залоз. Але є й інші моменти, які можуть зіпсувати зовнішній вигляд жінки.

Якщо у Вас даний тип дерми, Ви повинні знати всі причини, які провокують її пересихання, а також про догляд за сухою шкірою. Якщо не доглядати за подібним шкірним покривом, він може причинити багато неприємних моментів.

Причини сухості шкіри

Тип шкіри залежить від активності сальних залоз, які виробляють шкірний жир, який зволожує дерму, захищає її від негативного впливу зовнішнього середовища і від пересихання. Сухий тип епідермісу характеризується тим, що у нього виділяється найменша кількість себума.

Суха шкіра на лиці має певні ознаки:

  • вона виглядає гладкою і рівною;
  • немає жирного блиску. Навіть Т-зона не блищить, і немає запалень і висипань;
  • якщо шкіра буде дуже сухою, з’являться лущення на носі, щоках, на лобі. Якщо не забезпечити її належним доглядом, можуть з’явитися серйозні запалення і збільшиться чутливість;
  • зморшки з’являться раніше, ніж у власників, наприклад, жирної шкіри. Після 30 років можна помітити, як дерма почне стрімко погіршуватися в цьому плані.

Визначити суху шкіру можна ще й по тому, що вона буде стягуватися після вмивання, реагувати на холодне повітря в зимовий час, з’явиться дискомфорт від перебування на сонці.

Є кілька причин, чого шкіра стає сухою:

  • вплив зовнішніх факторів. Так, шкіра може стати сухою в опалювальний період, коли в будинках і квартирах повітря стає дуже пересушеним. Сюди ж можна віднести вмивання жорсткою водою, довге перебування на сонці;
  • вік. З роками шкірний себум виділяється все менше. При цьому жирна шкіра з часом стає ближче до нормальної, а нормальна — сухою;
  • поганий догляд. Дуже важливо підбирати косметичні продукти з урахуванням потреб Вашого типу шкіри. Дуже часто жінки роблять одну серйозну помилку — суха шкіра потребує зволоження, а на неї наносять живильні креми, що тільки посилюють проблему сухості. Також не варто використовувати мило для вмивання, травматичні продукти, як грубі скраби або пілінги, косметику, яка в своєму складі містить спирт і компоненти, що підсушують;
  • неправильне харчування. З їжі ми отримуємо вітаміни і мікроелементи, і якщо чогось організму не вистачатиме, він може на це відреагувати сухістю шкіри обличчя.

Суха шкіра обличчя вимагає серйозного догляду приблизно після 30 років. Якщо цього не робити, можуть дуже швидко з’явитися зморшки, знизиться її тонус, з’явиться небажана пігментація, дерма втратить здорове сяйво. Після 40 років вона швидко стане в’ялої, а щоб поліпшити її стан, необхідно робити багато дорогих салонних процедур.

Від проблем сухої шкіри допоможуть позбутися багато сучасних засобів для догляду. Головне — почати вчасно за нею доглядати і вибирати тільки якісні продукти перевірених і популярних брендів.