Як застелити ліжко так, щоб спальня перетворилася

Якщо акуратно заправлена ​​постіль – це повсякденна аксіома, то використання варіанта укладання приладдя так, щоб дух захоплювало – це мистецтво, якому потрібно вчитися. Адже гарне оформлення ліжка може бути прелюдією до наступної нудної ночі, знаком поваги до гостей або просто спосіб створити собі чудовий настрій, щось змінити у звичному життєвому укладі.

Обов’язковий набір постільних предметів

Основний комплект «шарового пирога» складається з наступного приладдя:

Матрас – річ корисна в усіх відношеннях

Важко собі уявити сучасну людину, яка відпочиватиме на ліжку без такого аксесуару. Видів його існує чимало. Це безпружинні та пружинні вироби різної структури, наповнення. Відповідно жорсткість у них також неоднакова. Ідеальний варіант 2-сторонній «зима-літо», що дозволяє почуватися комфортно за будь-якої температури.

Наматрацник (опційно)

Приємне, але функціональне доповнення до матраца. Наділений властивостями коригувати його жорсткість та продовжувати термін його служби. Аксесуар буває різних видів – від класичного до ортопедичного. Особливо популярний для розміщення у ліжках дітей.

Простирадло

Без неї важко обійтися, незважаючи на простоту крою. Виріб має сітку стандартних розмірів. Вибирати необхідно такий, щоб приналежність була більшою за матрац або два, розміщені встик, для підгортання її під основу. Виготовляється постільний предмет із зносостійких матеріалів, які не стираються, добре переносять прання, прасування, ніжні до тіла та естетично виглядають.

Подушка

Від її розмірів, наповнювача багато в чому залежить, наскільки добре ви спите. Якщо ви віддаєте перевагу натуральному вмісту, то бамбукові волокна серед лідерів. Вони еластичні, пружні, гіпоалергенні, мають антимікробні якості. Вироби з пуху-пера дуже м’які, але потребують періодичного догляду. Популярний холлофайбер відрізняється легкістю, здатністю вбирати запахи. Виробники пропонують широкий асортимент наповнювачів, що надають подушці гарної форми та бажаної пружності.