Детоксикація та рецидив

У 10-25 % людей протягом життя розвинеться будь-яка форма алкогольної залежності. Багатьом вдається кинути пити самостійно, тоді як іншим доводиться пройти кілька циклів детоксикації або зробити кодування від алкоголізму в Хмельницькому, перш ніж вони нарешті досягнуть успіху.

Як довго триває утримання?

Алкогольна абстиненція є відносно короткочасним станом. Середня тривалість перебування для детоксикації від алкоголю в лікувальному центрі Платформа Тверезості в Хмельницькому становить від 10 до 14 днів. Стан пацієнтів, як правило, погіршується в перші 24-48 годин після припинення вживання алкоголю. Це означає, що багато хто почне почуватися краще вже на 3-4 день.

Для опіоїдів і бензодіазепінів часто потрібен дещо триваліший процес детоксикації з повільнішим зниженням дози. З іншого боку, такі наркотики, як канабіс та амфетаміни, зазвичай мають коротший процес детоксикації, ніж алкоголь.

Переважна більшість людей, яких госпіталізують для дезінтоксикації, давно приохотилися до алкоголю. Спиртне є найбільш широко вживаним наркотиком у світі. Але багато хто також приходить на дезінтоксикацію, тому що вони залежні від інших типів наркотиків:

  • Алкоголь: 50%.
  • Опіати: 25%.
  • Амфетамін 10%.
  • Бензодіазепіни 6-7%.
  • Чистий канабіс: менше 5%.

Рецидив не є чимось незвичайним і може сприйматися як поразка, але статистика, на щастя, показує, що більшості людей вдається на довше залишатися без алкоголю та наркотиків між кожним процесом детоксикації. Найважливіша передумова успіху після того, як залежний пройшов курс детоксикації, полягає в тому, що людина сама вмотивована не вживати спиртне чи психотропні речовини.

Ба більше, ті, у кого є хороша підтримка з боку рідних і близьких, часто досягають найкращих результатів. Тому гарна ідея визначитися, кого ви хочете бачити у своєму новому житті без алкоголю, перш ніж починати процес детоксикації. Також непогано заздалегідь подумати про те, яких ситуацій слід уникати, що можуть “спровокувати” вас знову почати вживати наркотики або випивати.

Де шукати допомогу?

Якщо ви або ваші знайомі ставите питання, чи може детоксикація бути гарною ідеєю, зверніться в клініку Платформа Тверезості. Вас проконсультують з приводу процедури виведення із запою в Хмельницькому і дадуть відповідь на будь-які питання або побоювання, які можуть у вас виникнути у зв’язку з процесом детоксикації.