Розкіш і аристократизм: історія легендарного бренду Balmain

Чи замислювались ви коли-небудь, звідки беруть початок найвідоміші світові бренди? Що стоїть за їхнім феноменальним успіхом та всесвітньою славою? Як народжується легенда модного Олімпу?

Історія виникнення культового французького лейблу Balmain стала захопливою оповіддю про те, як талановитий юнак з провінції здійснив свою заповітну мрію. Як він створив імперію розкоші з нуля, крок за кроком долаючи труднощі та сумніви. 

Це розповідь про те, як народжується справжній шедевр. Як з’являються речі, здатні прикрасити та розкрити жіночність і чарівність.

Готові дізнатися, хто ж стояв біля витоків цієї феєричної історії успіху? Тоді дочитайте нашу статтю до кінця!

Біографія П’єра Бальмене до заснування будинку Pierre Balmain – ранні роки та становлення

Чорна жіноча сумка зі шкіри

Почнемо з біографії творця бренду, П’єра Бальмена. Він народився у 1914 році у Франції, в родині власника текстильної фабрики. Під час смерті батька йому було 7 років, а його мати разом з сестрами володіла модним бутиком у Парижі. З дитинства П’єр захоплювався музикою, але під впливом поїздок на модний курорт Екс-ле-Бен в нього прокинувся інтерес до високої моди. 

У 1933 році Бальмен почав вивчати архітектуру та працював дизайнером у провідних будинках моди. З 1934 до 1939 року він був дизайнером у британського модельєра Едварда Моліно. Під час Другої світової війни працював з відомим Крістіаном Діором.

Історія створення модного дому Balmain

У 1945 році 31-річний П’єр Бальмен відкрив у Парижі власний будинок моди Balmain. 

Особливості стилю Бальмена:

  • Його перша колекція відрізнялась вражаючими сукнями з вузькою талією та пишними спідницями у вигляді дзвонів, що стали прообразом майбутнього стилю New Look від Крістіана Діора. 
  • Кольорова гамма колекцій включала чорний, зелений, коричневий, червоний та фіолетовий відтінки. 
  • Його наряди одразу здобули популярність серед знаменитостей та аристократів, підкреслювали жіночність та елегантність француженок. 

Протягом наступних років Бальмен активно розвивав свій бізнес як у Франції, так і на міжнародному рівні. Його клієнтами стали голлівудські діви Мерлін Монро, Ава Гарднер, Софі Лорен, а також європейська аристократія. 

У 1953 році асистентом Бальмена став молодий Карл Лагерфельд. Разом вони пропрацювали майже 10 років.

Balmain після смерті свого засновника

П’єр Бальмен помер у 1982 році. Керівництво будинком моди перейшло до його соратника Еріка Мортенсена, який продовжив традиції засновника.

У 1990-х роках Balmain пережив кризу та зміну кількох власників. Лише у 2006 році з приходом Крістофа Декарнена бренд повернув собі колишню славу. Він поєднав класичні силуети Balmain з сучасними тенденціями та незвичайними деталями.

З 2011 року посаду креативного директора обіймає Олів’є Рустен. Він робить акцент на розкішних тканинах, вишуканих принтах та декорі у дусі Balmain.

Сьогодні це один з найвпізнаваніших французьких брендів класу люкс, улюблений зірками та іконами стилю.

Товарний асортимент Balmain 

Жіноча куртка зі шкіри

Під брендом Balmain випускається одяг, взуття, аксесуари, парфуми та косметика. Асортимент для жінок включає сукні, блузки, пальта, джинси, сумки, прикраси тощо. 

Для чоловіків – це футболки, толстовки, куртки, штани, кросівки. Також є лінія одягу та взуття Balmain Kids.

Парфумерія Balmain

З 1946 року Balmain випускає власні аромати. Найвідоміші жіночі парфуми – Jolie Madame, Vent Vert, Ivoire. Серед чоловічих хітів – Balmain Homme.

Парфуми від Balmain славляться якістю та неповторним шармом у дусі французької елегантності.

Висновки

Balmain залишається одним з провідних будинків моди у світі. Бренд цінує свою історію, але водночас експериментує з новими тенденціями та технологіями. Класичні елементи гармонійно поєднуються з інноваційним дизайном для створення унікальних та якісних речей.