Як не втратити зір завдяки смартфону?

Зараз важко уявити людину без смартфона в руках. Деколи люди, особливо молоді, не розлучаються з ним ні вдень, ні вночі. Як від цього страждає зір? Як зробити так, щоб завдяки гаджету не втратити його, тому що доведено, що маленький екран і незручна поза, користування ним, дійсно погано впливає на зір.

Отже, що треба пам’ятати, при користуванні гаджетом, щоб не нашкодити своїм очам?

  • Не можна користуватися гаджетом у транспорті, що рухається (електрички, автобуси, автомобілі тощо) і при поганому освітленні.
  • Важливий фактор – відстань до очей. Правильно – потрібно тримати телефон на відстані не менше 30 см від очей. добре видно. Тут же слід зазначити, що дуже важливо правильно регулювати яскравість, оскільки неправильна яскравість – мінус зору. Налаштуйте телефон на “авто яскравість”.
  • Намагайтеся позбавлятися від відблисків, які також негативно впливають на очі. Для цього слід користуватися аксесуаром для гаджета – це проста матова плівка для екрану, яка, до того ж захистить його від брудних пальців і непотрібних подряпин. частого користування смартфоном. Як відомо, на зір добре впливає вітамін А, а тому частіше вживайте продукти з його вмістом (риба, морква, яйця, чорниця та ін.) Обов’язково необхідно пам’ятати і знати вправи . Хто не знає: офтальмологи рекомендують відривати погляд від гаджета кожні 20 хвилин і спрямовувати його на 20 секунд на будь-яку точку, розташовану на відстані 6 метрів (20 футів). Цього цілком вистачає, як стверджують лікарі, щоб дати очам відпочити.
  • Якщо ви любите читати з гаджета, то пам’ятайте, що в даному випадку краще вибрати все-таки паперовий варіант – книгу ще ніхто не скасовував. /li>
  • І останнє, не заощаджуйте на своєму здоров’ї, купуйте смартфони, тільки перевірених виробників, які випускають продукт, дотримуючись низки обов’язкових вимог до них.