Красиве волосся: основні помилки, правила та догляд

Практично кожна жінка піклується про стан свого волосся. Різні домашні ритуали зазвичай покращують його стан. Проте вони часто використовують певний засіб або неправильно, або недоречно. Саме тому шевелюра пошкоджується.

У статті ми розглянемо основні помилки та правила щодо правильного догляду за волоссям.

Правило №1: Миття голови

Фахівці рекомендують мити волосся при потребі. Не варто занадто засолювати свою шевелюру. Якщо напередодні ви використовували багато засобів для укладки, то волосся краще промити шампунем двічі. Це допоможе ефективніше очистити шкіру голови. 

Помилка: нанесення шампуню по всій довжині волосся

Якщо перед тим ви не використовували засоби для укладки, то шампунь варто наносити на корені волосся. Пінка, яка утворилася достатньо для очищення всієї довжини.

Правило №2: Використання кондиціонеру 

Важливо наносити кондиціонер саме на вологе волосся, а не на мокре чи сухе. Адже в таких випадках засіб не принесе жодної користі. Те саме стосується масок та бальзамів — важливих складових шовкового волосся. Детальніше про вибір маски для волосся читайте у статті https://znayou.pro/masky-dlya-volossya/ .

Помилка: нанесення засобів на корені волосся

Часто жінки задля пишного об’єму та блиску наносять засоби по всій довжині волосся, враховуючи коріння. Проте, це не дасть ніякого ефекту, крім брудного вигляду. Зверніть увагу, кондиціонер або ж бальзам, потрапивши на шкіру голови, може закупорити пори та призвести до появи лупи та свербіння.

Правило №3: Миття в теплій воді

Процес миття волосся потрібно розпочинати з теплої води та шампуню, а закінчувати – ополіскуванням у прохолодній. Це допоможе краще очистити шкіру голови та змити з неї пил. Після нанесення бальзамів чи масок, варто змити їх прохолодною водою, а особливо кінчики.

Помилка: використання гарячої води

Найпоширеніша помилка багатьох жінок – це миття шевелюри у гарячій воді. Вона збільшує виділення сальних залоз та позбавляє волосся природного блиску. Не робіть цього!

Правило №4: Легка коса на ніч

Більшість стилістів рекомендують на ніч заплітати не тугу косу, адже так волосся травмується менше. Використовуйте шовкову наволочку, яка не пошкоджує волосяні цибулини.

Помилка: тугі зачіски та сон з мокрою головою

Не створюйте занадто тугі зачіски, адже саме через них часто випадає волосся. Тугі хвости та кульки перешкоджають нормальному потраплянню крові до голови, через що шевелюра стає тонкою та слабкою.

Сон з мокрою головою не лише пошкоджує волосся, а й провокує виникнення різних захворювань шкіри голови. Детальніше про це читайте у статті https://znayou.pro/son-mokre-volossya/ .

Правило №5: ховайте волосся від спеки та холоду

Волосяні цибулини часто травмуються від перепаду температури. У спеку волога з волосся швидко випаровується і воно стає сухішим, а в холодну пору – міцність цибулин зменшується. Фахівці рекомендують ховати його під панаму, капюшон чи шапку.

Помилка: не використання головних уборів

Зазвичай жінки не вважають за потребу одягати на голову шапку, капелюх чи інший головний убір. Перепади температури погіршують стан волосся, адже тоді порушується живлення фолікулів. У результаті зникає природний блиск, пружність та еластичність.

Надіємося, цей комплекс правил та помилок принесе вам користь.

Бережіть своє волосся та правильно піклуйтеся про нього.