Які солодощі можна мамі, що годує?

З народженням малюка раціон молодої матусі змінюється. Дуже важливо харчуватися тільки корисними і свіжими продуктами. Але іноді дуже хочеться з’їсти що — то солодке. Педіатри рекомендують утриматися від вживання тортів, тістечок і шоколаду на період годування груддю. Щоб не нашкодити дитині, важливо ознайомитися зі списком продуктів, які можна вживати, а які не варто.

Заборонені продукти

На період лактації важливо відмовитися від деяких продуктів, які негативно позначаються на здоров’ї малюка. У списку заборонених продуктів виявився рафінований цукор. Він знаходиться і в магазинних соках, які також виключаються з меню. В чай можна додати трохи меду або вчитися пити його без цукру. Оголошується табу на цукерки та шоколад. Їх можна замінити сухофруктами, які містять максимум корисних речовин і до того ж малокалорійні. Насичення організму вуглеводами відбувається за рахунок вживання хліба і каш. Якщо вуглеводів буде не вистачати, їх заповнюють фруктозою. Не варто вживати торти, в основу яких входить жирний крем. Також потрібно відмовитися від солодкої газованої води.

Дозволені продукти

Цукати.Мармелад без додавання красітелей.Зефір.Натуральная пастила.

Цукерки

Фахівці не рекомендують вживання цукерок. Але існують сорти, які допускаються в невеликих кількостях. Це лукум, який проводиться з горіхів, цукру і крохмалю. Також можна грильяж. Цукерки можна їсти в невеликих дозах, починаючи з маленького скибочки. Вагові цукерки ви зможете придбати не виходячи з дому на сайті millennium-trade.com.

Тортики

Перед таким ласощами важко встояти навіть найправильнішою матусі. Варто відзначити, що торти бувають домашніми і фабричними. Плануючи піч будинку торт, важливо віддати перевагу незаборонених продуктів. Відмінним варіантом стануть бісквітні коржі, перемазаний натуральної нежирною сметаною з цукром. Не можна додавати в виріб какао, розпушувач, барвники. Фабричні торти категорично забороняються в раціоні молодої мами. Вони відрізняються достатком хімічних добавок, емульгаторів. При вживанні випічки важливо дотримуватися дозування, яка для кожного організму буде різною.

Халва

Плануючи купити халву, важливо уважно ознайомитися з її складом. У ній не повинні бути присутніми какао і кофеїн. Також важливо звернути увагу на термін придатності солодощі. Педіатри допускають вживання цього продукту в невеликих кількостях. До того ж, якісна халва сприяє лактації. Тому помірне її споживання допомагає матусі годувати малюка.

Про шоколад не може бути й мови. Його вживання доцільно після досягнення дитиною півроку. Вживати солодке матусі можна, через місяць після народження малюка, строго контролюючи дозування.