Коли варто записатися до алерголога у Києві?

Алергічні хвороби сьогодні широко поширені, а багато людей навіть не здогадуються, що причина їхніх проблем зі здоров’ям пов’язана саме з алергією. Допомогти розібратися з цим має лікар алерголог у Києві. Про те, коли варто записатися до цього фахівця та як підготуватися до візиту, ми розповімо у цьому матеріалі.

Типові симптоми алергічних хвороб

Різного роду проблеми зі шкірою, включаючи почервоніння та свербіння, можуть бути обумовлені алергічною реакцією вашого організму. Те саме справедливо і стосовно набряклості обличчя та окремих його частин (повік, губ, язика). Закладеність носа, сльозотеча та кашель теж не обов’язково є ознакою застуди. Нерідко вони пов’язані саме з алергією. Так що, можливо, вам потрібно записуватись не до терапевта, а до алерголога медичного центру.

Причинами для звернення до цього профільного лікаря є:

  • нежить (риніт) та/або закладеність носа;
  • сльозотеча та свербіння в області очей;
  • набряклість обличчя;
  • шкірні проблеми: висипання, почервоніння, свербіж.

Ще вище ймовірність того, що вам потрібен саме лікар алерголог у Києві, тоді, коли подібні симптоми характеризуються вираженою сезонністю (наприклад, повторюються кожну весну) або виникають в результаті певного впливу (після контакту з тваринами, використання певної косметики тощо).

З якими хворобами допомагають алергологи?

Цей лікар лікує риніти та кон’юнктивіти, які мають алергічний характер. Крім цього алерголог допомагає при:

  • контактних дерматитах: проблемах зі шкірою, що виникають після застосування тієї чи іншої побутової хімії, фарб для волосся або контакту з іншими подразниками;
  • кропив’янці;
  • бронхіальній астмі;
  • набряку Квінке тощо.

Як потрапити до алерголога та підготуватися до цього візиту?

Сьогодні записатися до цього фахівця можна навіть онлайн, якщо це алерголог медичного центру із сайтом в інтернеті.

Спеціальна підготовка до візиту не потрібна, особливо якщо ви йдете до фахівця під час загострення алергії. Достатньо взяти із собою результати аналізів та історію хвороби, якщо такі є. Якщо ви відразу плануєте пройти обстеження, краще записатися до лікаря на ранковий час і прийти натще.

Не зайвим буде записати собі питання, що є у вас, щоб не забути про них потім. Плюс потрібно бути готовими до того, що хороший лікар алерголог багато запитує, адже йому потрібно встановити всі причинно-наслідкові зв’язки та зрозуміти, як і коли проявляються ваші алергічні реакції.