Як пришвидшити метаболізм – кілька дієвих порад

Обмін речовин у кожної людини є індивідуальним, тому саме від людини залежить його функціонування. Та все ж, при чудовому метаболізмі покращується самопочуття та здоров’я в цілому.

Як відомо, швидкий обмін речовин незмінно позначається на фігурі, роблячи її стрункою та підтягнутою. Саме у цьому факторі приховується причина повільного схуднення, адже поганий метаболізм при активному фізичному тренуванні та збалансованому харчуванні сприятиме повільному схудненню.

Експерти стверджують, що існують прості та дієві способи, які допоможуть пришвидшити цей процес.

5 дієвих способів для покращення метаболізму

  1. Рухливий спосіб життя

Як показує статистика, фізична активність – один з найпростіших та найефективніших способів пришвидшення обміну речовин. Це сприятиме не тільки спалюванню калорій чи нарощенню м’язів, але й фізичній легкості та чудовому самопочутті. Зовсім не обов’язково відразу хапатися за важкі фізичні навантаження – достатньо бігу, ходьби, їзди на велосипеді чи плавання.

  1. Вживання води

Кожен ранок варто починати зі склянки звичайної прохолодної води. Таким чином, вона «запускає» організм, процес травлення та виводить з організму шкідливі речовини, які часто перешкоджають нормальному обміну речовин. Також, ви можете використовувати воду з лимоном, яка відмінно позначається на організмі. Детальніше про схуднення за допомогою води з лимоном читайте у статті https://znayou.pro/voda-lymon-skhudnennya/

  1. Повноцінний здоровий сон

Доросла людина повинна спати не менше 7 годин. Все через те, що повноцінний сон сприяє виробленню ендогенних гормонів, які покращують обмін речовин та самопочуття.

  1. Обмежене вживання алкоголю

Так, певна норма алкоголю (келих вина чи 50 грамів горілки) є дозволений багатьма експертами. Проте не варто зловживати встановленою нормою. Через активне вживання спритних напоїв відбувається підвищений викид інсуліну у кров. Це призводить до утворення підшкірно-жирової тканини. Відповідно, збільшується вага та сповільнюється метаболізм.

  1. Активне залучення білка в раціон

Страви та продукти, які насичені білками та протеїнами сприяють активному функціонуванню організму, зокрема й прискоренню метаболізму. Тому рекомендовано до свого раціону додати горіхи, куряче м’ясо, сою, сочевицю, квасолю та шпинат. На сайті Файні рецепти ви можете знайти різноманітні апетитні страви, з високим вмістом поживних речовин.